Vadiúj Facebook hirdetéskezelő felület

Megújított hirdetéskezelő felülettel állt elő a Facebook. Az ezzel kapcsolatos kommentekből az látszik, hogy Zuckerbergék nem egyszerre zúdították rá a felhasználókra, fiókkezelőkre a változtatásokat, hanem valamilyen titokzatos szelekció alapján, valahogy úgy, mint a hajdani slágerben: „az egyiknek sikerül, a másiknak nem”.

Sokan emlékszünk a Google Adwords – mára már csak Ads – új kezelői felületre való átállására – az erős volt. Az időben egy vicc is keringett szakmai körökben:
– Mi az új Google Ads verzió leggyakrabban használt gombja?
– ???
– Vissza a régi felületre…

A Facebook esetében ez valószínűleg nem így lesz, mert első átkattintgatásra üde, áttekinthető, felhasználófelületet kapunk – remélem, ezt a mondatot nem kell korrigálnunk egy hónap múlva.

Hát akkor kezdjük! A könyvtárstruktúra, azaz a Fiók-Kampányok-Hirdetéssorozatok-Hirdetések fül a táblázatunk feletti vízszintes elrendezésből kikerült bal oldalra, a menübe, függőlegesen tagolódva, elsőként pici ikonnal, majd rákattintva, megnyílva, névvel is (lásd az első két ábra baloldalát). Mi kezelők pedig fiókszámunkkal együtt baloldalról jobbközépre tolódtunk – semmi békítő politikai célzásra nem kell gondolni.

Új Facebook

A bal felső sarokban azért ott lesz a Jolly Joker gomb: Váltás az előző verzióra, valamint legalul, a még le nem fordított More Tools, ahonnan a Kreatív tartalmak adatait tudjuk áttekinteni.

Bevallom őszintén az Oszlopok testreszabásakor megnyíló csodák palotája minden elemét nem szoktam használni, ezért ott még nem kristályosodott ki a változás.

Új munkamenetnél a Létrehozást megnyomva Kampány és Hirdetéssorozat szinteken az eddig alkalmazott felülettel találkozunk, ám a Hirdetés elágazásnál látványos változtatást észlelünk: a kreatívunk bal oldalán, függőleges ikonsoros menüt kapunk, mely rákattintáskor megnyílva a platform nevét is jelzi, és természetesen az összes hirdetési felület előnézetét láthatjuk (lásd a következő ábrákat).

Itt kedvünkre liftezhetünk a Facebook hírfolyamok, Marketplace, Instagram, Audience Network és Messenger hívógombokkal, korrigálva az ideális karakterszámokat. Jobb fölül pedig frissítés, és bug-jelentése gomb áll rendelkezésünkre.

Hirdetéssorozat-szinten, ha A/B-tesztet indítottunk, akkor a sorozat neve alatt apró nagyító ikon nyitja meg a vizsgálat eredményeit, illetve hirdetésszinten is van újdonság: a nevek alá költözött a diagramokat megnyitó ikon (lásd a következő 2 ábrát).

Vélhetően újabb és újabb frissítések, átszabások, módosítások várnak ránk ezen a kezelői felületen, ahogy már rugalmas online marketingesként ehhez hozzá vagyunk edződve.

Vegye igénybe szakmai segítségünket, bízza ránk Facebook, Google Ads, Instagram kampányai, hirdetései kezelését!

Facebook-Ads-Írókéz