Facebook konverziókövetés

Az online reklámok nagy előnye, hogy az eredményességét nagyon jól nyomon lehet követni. A tavalyi évtől már a Facebook hirdetésekhez is van saját konverziókövetési lehetőség (bár az ügyesebbek előtte is tudták mérni az eredményességet Google Analytics segítségével.

A Facebook konverziókövetéshez egy képpontot kell elhelyeznünk az oldalunknak azon a céloldalán, ahol szeretnénk mérni az eredményességet. Ez az oldal lehet egy internetes rendelés leadása után felugró „Köszönjük a rendelést!” jellegű oldal, de lehet egy Hírlevél feliratkozás után felugró visszaigazoló oldal is.

A Facebook konverziókövetés segítségével többek között megtudhatjuk azt is, hogy a hirdetésre kattintók közül hányan lájkolták a Facebook oldalunkat, így kicsivel még több információt is kapunk, mintha a Google Analytics-vel mérnénk az eredményességet.

Facebook konverziókövetés beállítása

Első lépésként létre kell hoznunk a hirdetéskezelői felületen belül egy képpontot, amelyet utána el kell helyeznünk honlapunknak azon a céloldalán, ahol a konverziót mérni szeretnénk.

Facebook konverziókövetésA Képpont létrehozása részre kattintás után ki kell választani a konverzió kategóriáját, adni kell egy nevet a konverziónak, utána megkapjuk az elhelyezendő kódrészletet.

Ha ez megtörtént, akkor már csak egy lépés van hátra: ki kell választani, vagy létre kell hozni azokat a hirdetéseket, amelyeknél mérni szeretnénk a konverziót.