A Google Maps hangutasításokkal segíti a látássérülteket

A Google Maps hangutasításokkal segíti a látássérülteket

Amikor új, ismeretlen környékre kell mennünk, akkor sokat segít egy jó térkép, vagy egy navigációs eszköz, még így is előfordul, hogy rossz helyen kanyarodunk le, vagy nem találjuk az adott címet.

Számunkra elképzelhetetlen, hogy mennyivel nehezebb dolga van egy új, ismeretlen helyre utazáskor annak a 36 millió vak, vagy annak a 217 millió súlyosan látássérült embernek, aki a világon él.

Wakana Sugiyama, üzleti elemző, aki a Google Maps látássérültek számára készült fejlesztésében, mint tanácsadó vett részt, elmondta, hogy amíg ismerős terepen mozog, teljes magabiztossággal teszi azt, annak ellenére, hogy teljesen vak, azonban, ha egy új, számára ismeretlen helyre kell eljutnia, akkor segítségre szorul.

A Google Maps hangutasításokkal segíti a látássérülteket

A Google térkép részletes hangutasításokkal segít a látássérülteknek eligazodni

A Látás világnapja alkalmából a Google Maps új funkciót vezet be, amely a látássérülteknek részletesebb hangutasításokkal, információkkal segít a gyalogos közlekedésben. A Google Maps használat közben proaktívan tudatja velünk, hogy helyes irányban haladunk-e, közli a megtett távolságot, a következő fordulásig megteendő távot, valamint, hogy mikor kell lefordulnunk és merre. A nagyobb, forgalmasabb kereszteződéseket is előre jelzi a funkció, és akkor is figyelmeztet, ha letérünk a kijelölt útvonalról.

 

Facebook-Ads-Írókéz