fbpx

A Delta search kémprogram eltávolítása

Egyre több internetező szembesül azzal, hogy a böngészőjében lévő, addig használt Google, vagy Yahoo kereső helyét átvette egy eddig számára ismeretlen, Delta search nevű kémprogram. A többségének fogalma sincs, hogy került fel a program a gépére, eltávolítani pedig szintén nem tudja hogy kell.

Az internetezők többségének elsőre nem is tűnik fel, hogy kereséskor nem a megszokott találati listát látja, így gyanútlanul használják sokan a kéretlenül feltelepült Delta Search programot. Mivel a Delta search designja megtévesztésig hasonlít a Google-re, így nem csoda, hogy sokakat hosszú távon megtéveszt.

Delta search

Google

Véleményünk szerint a hasonlóság nem véletlen. Nagy valószínűséggel azért alakítottál így ki az oldalt, hogy a felhasználók minél hosszabb ideig használják gyanútlanul. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy a Delta search egy kémprogram, aminek a célja, hogy minél több adatot gyűjtsön illegálisan. Ha a Google keresőjében szeretnénk megtalálni a Delta search főoldalát, akkor hiába próbálkozunk. Nagy valószínűséggel a Google kizárta a kereséséből a Delta search-ot, annak illegális jellege miatt.

A Delta Search egyébként a kinézete ellenére nem a Google találati listáját jeleníti meg, hanem a Yahoo-ét. Az eltávolítása nem egyszerű, de nem is túl komplikált.

Lehetőségek:

Futtatni kell egy profi vírus-, kémprogram keresőt, amely gyorsan leleplezi és ártalmatlanítja a Delta Search programot.  Ezután a böngészőben visszaállítjuk a preferált keresőnek a Google-t.

Megkeressük a Vezérlőpult ->Programok telepítése és törlése résznél a Delta Search településéért felelős programot (valószínűleg egy másik programmal együtt települhetett) és eltávolítjuk. Ezután a böngészőben visszaállítjuk a preferált keresőnek a Google-t.

A böngésző kiegészítő moduljai között megkeressük azt a programot, amellyel a Delta Search települt és eltávolítjuk. Ezután a böngészőben visszaállítjuk a preferált keresőnek a Google-t.