Három új Google-módszer a vásárlóknak megtalálni a legújabb ünnepi ajánlatokat

A tavalyi ünnepi időszak során az USA-ban a Google platformját többen használták a vásárlásaikhoz, mint bármilyen más forrást. Továbbá világszerte a vásárlók 40%-a azt állítja a versenyképes árú termékek keresése kapcsán, hogy a Google-ra mennek megtalálni a legjobb ajánlatokat. Ahogy már egyre több ember vásárol online az ünnepek alkalmával, a kiskereskedéseknek fontos lesz gyorsan alkalmazkodni ehhez, hogy felkészüljenek a fogyasztói igények kiszolgálására.

A változó fogyasztói magatartások fényében, a Google több módszerrel segíti a vállalkozásokat, hogy ezek kellően kitudják szolgálni a megnövekedett ünnepi keresletet. Egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a termékpromóciók alkalmazását, hogy növeljék a vállalkozások láthatóságát az új ügyfelek számára és új eszközökkel bepillantást adnak lényeges információkba teljesítéskor.

Emeld ki könnyedén a promóciókat és tűnj ki a többiek közül!

Annak érdekében, hogy a kiskereskedések maximalizálni tudják a limitált, kedvező árú vagy örökzöld ajánlataik kiemelését, a promóciók elérhetők lesznek az összes kiskereskedés számára és az ünnepek során jelentősen könnyebben lehet majd ezeket használni. Számíthatunk a promócióknál a gyorsabb jóváhagyási időre és az egyszerűbb módosítási funkciókra. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások ennek hatására jobban fognak tudni reagálni a vásárlói keresletre, például a meglévő promóciós időszak meghosszabbításával vagy azonnali értékesítéssel.

„A Google felületén futtatott promóciók segítettek nekünk exponenciálisan növelni a keresletet és a ROI növekedését” − mondja egy vállalati search marketing menedzser. „A gyorsabb jóváhagyási idő pedig az azonnali értékesítésből származó eladási számainkat növelte, mivel egyik napszakból sem maradtunk ki a felülvizsgálatra való várakozás miatt.”

Továbbá a promóciókat a Google több felületére is kiterjeszti. A promóciós termékek magyarázó szöveggel fognak rendelkezni, amikor majd megjelennek mind az ingyenes listázásban, mind a shopping lap „vásárlás” hirdetésein, Google képkeresésben (csakis mobilon) és a helyi keresési hirdetéseiben. Ennek köszönhetően a hirdetések több helyen fognak megjelenni, hogy a vállalkozások több potenciális vásárlóval kerüljenek kapcsolatba, attól függetlenül, hogy a Google-lal hirdetnek vagy sem.

Helyezd termékeidet új vásárlók elé!

Az amerikai ünnepi vásárlók 58%-a, legalább egy olyan márkától vásárolt a tavalyi időszakban, amelytől korábban még soha. Ahhoz, hogy új ügyfelek elé kerüljenek, a vállalkozások már ingyenesen listázhatják termékeiket világszerte a Google platformján. A kiskereskedők továbbá bekerülhetnek helyi ingyenes találatokba a Merchant Centeren belül, lehetővé téve a bolti termékek megjelenését a Google felületének ingyenes listázásaiban, például a keresési vagy a shopping lapokon.

Emellett új módszerek jelentek meg a vállalkozások számára, hogy megnyerjenek lokális vásárlókat, akik közeli helyeken szeretnék a megvásárolt termékeket átvenni, illetve lehetőség nyílt a gyors és ingyenes szállítás kiemelésére is. Az Egyesült Államokban az ellenőrzött kiskereskedések hozzáadhatják online áruházuk linkjeit közvetlenül a Google cégem profilukhoz, melynek köszönhetően a vásárlók könnyen leadhatnak egy átvételi vagy egy szállítási megrendelést az ünnepek idején, amikor helyi vállalkozások után kutatnak.

Továbbá a fizetett hirdetések számát is fokozni lehet majd új ügyfelekre való optimalizálás által, az új ügyfélszerzési célon keresztül, illetve vonzóbb vizuális kreatívok létrehozásával a smart shopping kampányokban. Ezek az új formák elősegíthetik a legnépszerűbb termékek megmutatását, a saját feltöltött videók bemutatását vagy termékadatokból származó, automatikusan létrehozott videók kiemelését. Sikeres, amikor vállalkozások smart shopping kampányokat használnak új ügyfelek eléréséhez.

Nézd a teljesítményed összképét, további statisztikákkal

Új aukcióstatisztika a Google Ads Jelentésekben

Újdonság, hogy a Teljesítménytervező kiterjedt a normál és a smart shopping kampányokra, hogy a csúcsszezonban segítsen hatékonyabban megtervezni a büdzsét. Ráadásul a következő hónapon belül olyan aukciós statisztikákra lehet számítani, mint a megjelenítési és a túllépési arány. Ezek pedig megmutatják, hogyan teljesít a vállalkozás konkrét termékkategóriákban a többiekhez viszonyítva. Ez a keresési és shopping kampányokon belül a Google Ads Jelentésekben található.

A Merchant Centerben használhatja az új Jelentésszerkesztőt, és további mutatókat, például megjelenítéseket és átkattintási arányt láthat az ingyenes listákon és hirdetéseken. Ezeket az eszközöket használva, a kiskereskedések hamarosan láthatják a teljesítményük összképét, hogy alkalmazkodni és igazodni tudjanak az ünnepek forgalmi változásaihoz.

Bár az idei év rengeteg kihívást jelentett a kiskereskedések számára, a Google elkötelezetten segít az ünnepi szezonban az online értékesítésben és új ügyfélszerezésben.