fbpx

Google Adwords Továbbfejlesztett kampányok 2.0

A Google Adwords Továbbfejlesztett kampányok újabb fejezete vár frissítésre a felhasználói fiókok nagy részében. A fejlesztés ezúttal a Hirdetésbővítményeket érinti, a felhasználóknak 2013. szeptember 23-áig van lehetőségük elképzeléseiknek megfelelően frissíteni a hirdetési kampányaikat. A megadott határidő után a Google Adwords rendszerében automatikusan frissítésre kerülnek a kampányok, de ez nem minden kampány esetében lesz előnyös.

A Google Adwords Hirdetésbővítményeket érintő fejlesztés célja, hogy minden platformon hatékonyak legyenek a hirdetési kampányok. A fejlesztés főbb pontjai:

  • A bővítményeket Hirdetéscsoportokhoz lehet társítani, így konkrétabban megadhatjuk, hogy mely hirdetésekhez mely bővítmény legyen használva.
  • Részletesebb statisztikák: pl. Megtekinthetjük, hogy az egyes belső linkek mennyire voltak hatékonyak, így jobban tudjuk optimalizálni a kampányt.
  • Mobilspecifikus üzenetek és telefonszámok megjelenítése a hirdetésben
  • A bővítmények ütemezése: beállíthatjuk, hogy mely napokon, hány órától, hány óráig jelenjen meg egy bővítmény. Ez például azért lehet hasznos, mert beállíthatjuk, hogy a telefonszám csak nyitvatartási időben jelenjen meg a hirdetéshez.

A fenti frissítések előnyei miatt már most érdemes lehet átállni a fejlesztett verzióra, de aki nem él ezzel a lehetőséggel, annak a rendszerben szeptember 23-án átállítják a bővítményeit, hogy a frissített verzióval összhangba kerüljön. Van két szabály, aminek ha nem felel meg egy felhasználó régi beállítása, akkor annak a hirdetésbővítményét szeptember 23-tól letiltják:

  • A belső link szövege max. 25 karakteres lehet. A Google Adwords csapata úgy tapasztalta, hogy a rövidebb, tömörebben megfogalmazott belső linkek hatékonyabbak tudnak lenni.
  • Egyedi belső linkek: A hirdetéscsoport minden új belső linkjének egyedi tartalomra, céloldalra kell mutatnia.

Mivel már nem egészen két hét áll rendelkezésre az átállásig, javasoljuk, hogy minél előbb lépjen be fiókjába és frissítse a kampányokat, mivel a gyors átállás akár jelentős hasznot is hozhat az ön számára.