PR cikk és a keresőoptimalizálás

A PR cikk (Public Relations) elsődleges célja általában a brandépítés, azonban egy online felületen megjelenő PR cikknek akár komoly pozitív hatása lehet a keresőoptimalizálásban is. Egy erős portálon megjelenő PR cikk, benne a weboldalunk megfelelően elhelyezett linkjével sokat javíthat a weboldalunk Google helyezésén.

PR cikk

Keresőoptimalizálás szempontból a PR cikk leginkább akkor éri el a célját, ha a tevékenységi körünkre, vagy a termékünkre releváns, nagy Google bizalommal rendelkező weboldalon tudjuk elhelyezni. Fontos ugyanakkor, hogy a PR cikk megírásakor a brandépítési célok mellett a keresőoptimalizálás szempontjai is szem előtt legyenek tartva. SEO szempontból akkor jó egy PR cikk, ha tartalmasan van megírva, megfelelő mennyiségben szerepelnek benne azok a kulcsszavak, amelyekre a weboldalunkat szeretnénk erősíteni. A szövegben elhelyezett kulcsszónál vigyázni kell azonban arra, hogy se túl sok, se túl kevés ne legyen, tehát a legjobb a józan középút. Alapszabály, hogy a relevancia mellett arra kell törekedni, hogy a lehető legerősebb (magas Google bizalommal, sok és erős linkkel rendelkező) weboldalakon jelenjen meg a PR cikkünk.

Irodánk együttműködésben van több nagy látogatottságú, magas Google bizalommal rendelkező oldallal, ahol PR cikkeket tudunk megjeleníteni ügyfeleink számára. Néhány kiemelt partnerünk: Blikk.hu, piacesprofit.hu, borsonline.hu, vg.hu, arcedula.hu